thumbnail

European Food Research and Technology

SCOPUS (1996-2023)SCIE-ISI

  1438-2385

  1438-2377

 

Cơ quản chủ quản:  Springer Verlag , SPRINGER

Lĩnh vực:
BiochemistryIndustrial and Manufacturing EngineeringFood ScienceBiotechnologyChemistry (miscellaneous)

Các bài báo tiêu biểu

Solvent assisted flavour evaporation - a new and versatile technique for the careful and direct isolation of aroma compounds from complex food matrices
Tập 209 Số 3-4 - Trang 237-241 - 1999
Wolfgang Engel, Wolfgang Bahr, Peter Schieberle
Re-investigation on odour thresholds of key food aroma compounds and development of an aroma language based on odour qualities of defined aqueous odorant solutions
- 2008
Martin Czerny, Martin Christlbauer, Monika Christlbauer, Anja Fischer, Michael Granvogl, Michaela Hammer, Cornelia Hartl, Noelia Moran Hernandez, Peter Schieberle
Adhesion and aggregation properties of probiotic and pathogen strains
Tập 226 Số 5 - Trang 1065-1073 - 2008
María Carmen Collado, Jussi Meriluoto, Seppo Salminen
Effect of dietary fibre on dough rheology and bread quality
- 2003
Manuel Gómez, Felicidad Ronda, Carlos A. Blanco, Pedro A. Caballero, Arancha Apesteguía
Evaluation of colour properties and chemical quality parameters of cactus juices
Tập 216 Số 4 - Trang 303-311 - 2003
Florian C. Stintzing, Andreas Schieber, Reinhold Carle
Nghiên cứu về curcumin và các curcuminoid Dịch bởi AI
Tập 180 - Trang 132-134 - 1985
Hanne Hjorth Tønnesen, Jan Karlsen
Sự phân hủy hóa học của curcumin ở pH > 7 đã được nghiên cứu. Axit ferulic và feruloylmethane được hình thành như là các bước phân hủy đầu tiên. Phân tích HPLC và MS cho thấy rằng các sản phẩm ngưng tụ của phần feruloylmethane có thể hình thành nhanh chóng và gây ra sai số trong việc xác định curcumin bằng phương pháp quang phổ trực tiếp.
#curcumin #ferulic acid #feruloylmethane #phân hủy hóa học #HPLC #MS
A review of analytical methods measuring lipid oxidation status in foods: a challenging task
Tập 236 Số 1 - Trang 1-15 - 2013
Blanca Barriuso, Icíar Astiasarán, Diana Ansorena
The total polyphenols and the antioxidant potentials of some selected cereals and pseudocereals
Tập 225 Số 3-4 - Trang 321-328 - 2007
Shela Gorinstein, Óscar Julio Medina Vargas, Nicolás Jaramillo, Inés Arnao Salas, Alma Leticia Martínez Ayala, Patricia Arancibia-Ávila, Fernando Toledo, Elena Katrich, Simon Trakhtenberg
Glucosinolates and vitamin C content in edible parts of broccoli florets after domestic cooking
- 2002
Fernando Vallejo, Francisco A. Tomás-Barberán, Cristina García-Viguera
Betalain and phenolic compositions of four beetroot ( Beta vulgaris ) cultivars
- 2002
Tytti S. Kujala, Maarit S. Vienola, Karel D. Klika, Jyrki Loponen, Kalevi Pihlaja