Molecular Nutrition and Food Research

Công bố khoa học tiêu biểu

* Dữ liệu chỉ mang tính chất tham khảo

Sắp xếp:  
Acteoside inhibits PMA‐induced matrix metalloproteinase‐9 expression via CaMK/ERK‐ and JNK/NF‐κB‐dependent signaling
Molecular Nutrition and Food Research - Tập 55 Số S1 - 2011
Yong Pil Hwang, Hyung Gyun Kim, Jae Ho Choi, Bong Hwan Park, Myung Ho Jeong, Tae Cheon Jeong, Hye Gwang Jeong
AbstractScope: Acteoside, an active phenylethanoid glycoside found in bitter tea and many medicinal plants, displays chemopreventive properties. The aim of our study was to determine the effect of acteoside on tumor invasion and migration; the possible mechanisms involved in this inhibition were investigated in human fibrosarcoma HT‐1080 cell...... hiện toàn bộ
Mulberry and cherry anthocyanin consumption prevents oxidative stress and inflammation in diet‐induced obese mice
Molecular Nutrition and Food Research - Tập 60 Số 3 - Trang 687-694 - 2016
Tao Wu, Jinjin Yin, Guohua Zhang, Hairong Long, Xiaodong Zheng
ScopeThis study aimed to determine whether cherry anthocyanin (CA) and mulberry anthocyanin (MA) can alleviate oxidative stress and inflammation associated with developing obesity in mice fed with high‐fat diet (HFD).Methods and resultsCA and MA were added in the daily food of mice throughout ...... hiện toàn bộ
Isothiocyanate‐rich Moringa oleifera extract reduces weight gain, insulin resistance, and hepatic gluconeogenesis in mice
Molecular Nutrition and Food Research - Tập 59 Số 6 - Trang 1013-1024 - 2015
Carrie Waterman, Patricio Rojas‐Silva, Tugba Boyunegmez Tumer, Peter Kühn, Allison J. Richard, Shawna Wicks, Jacqueline M. Stephens, Zhong Wang, Randy Mynatt, William T. Cefalu, Ilya Raskin
ScopeMoringa oleifera (moringa) is tropical plant traditionally used as an antidiabetic food. It produces structurally unique and chemically stable moringa isothiocyanates (MICs) that were evaluated for their therapeutic use in vivo.Methods and resultsC57BL/6L mice f...... hiện toàn bộ
Dietary licorice root supplementation reduces diet‐induced weight gain, lipid deposition, and hepatic steatosis in ovariectomized mice without stimulating reproductive tissues and mammary gland
Molecular Nutrition and Food Research - Tập 60 Số 2 - Trang 369-380 - 2016
Zeynep Madak‐Erdogan, Ping Gong, Yiru Zhao, Liwen Xu, Kinga Wrobel, James A. Hartman, Michelle Wang, Anthony Cam, Urszula T. Iwaniec, Russell T. Turner, Nathan C. Twaddle, Daniel R. Doerge, Ikhlas A. Khan, John A. Katzenellenbogen, Benita S. Katzenellenbogen, William G. Helferich
ScopeWe studied the impact of dietary supplementation with licorice root components on diet‐induced obesity, fat accumulation, and hepatic steatosis in ovariectomized C57BL/6 mice as a menopause model.Materials and methodsWe evaluated the molecular and physiological effects of dietary licorice...... hiện toàn bộ
Effects of pectin on fermentation characteristics, carbohydrate utilization, and microbial community composition in the gastrointestinal tract of weaning pigs
Molecular Nutrition and Food Research - Tập 61 Số 1 - 2017
Lingmin Tian, Geert Bruggeman, Marco van den Berg, Klaudyna Borewicz, Antonius Scheurink, E.M.A.M. Bruininx, Paul De Vos, Hauke Smidt, Henk A. Schols, Harry Gruppen
ScopeWe aimed to investigate the effects of three different soluble pectins on the digestion of other consumed carbohydrates, and the consequent alterations of microbiota composition and SCFA levels in the intestine of pigs.Methods and resultsPiglets were fed a low‐methyl esterified pectin enr...... hiện toàn bộ
Dietary Supplementation of Black Rice Anthocyanin Extract Regulates Cholesterol Metabolism and Improves Gut Microbiota Dysbiosis in C57BL/6J Mice Fed a High‐Fat and Cholesterol Diet
Molecular Nutrition and Food Research - Tập 64 Số 8 - 2020
Hao Wang, Dong Liu, Yanglin Ji, Yaojie Liu, Lin Xu, Yatu Guo
ScopeThis study explores the beneficial effects of dietary supplementation of black rice anthocyanin extract (BRAE) on cholesterol metabolism and gut dysbiosis.Methods and resultsC57BL/6J mice are grouped into the normal chow diet group (NCD), the high‐fat and the cholesterol diet group (HCD),...... hiện toàn bộ
Độc tố của vi khuẩn lam Dịch bởi AI
Molecular Nutrition and Food Research - Tập 51 Số 1 - Trang 7-60 - 2007
Marian E. van Apeldoorn, Hans P. van Egmond, G.J.A. Speijers, Guido J. I. Bakker
Tóm tắtVi khuẩn lam được tìm thấy trong hồ, ao, sông và vùng nước lợ trên toàn thế giới. Trong trường hợp phát triển quá mức như hình thành tảo nở, những vi khuẩn này có thể sản xuất độc tố tự nhiên với số lượng gây độc cho động vật có vú, bao gồm cả con người. Các cyanotoxin này bao gồm peptide vòng và alcaloid. Trong số các peptide vòng có microcystins và nodular...... hiện toàn bộ
Phytate trong thực phẩm và tầm quan trọng đối với con người: Nguồn thực phẩm, lượng tiêu thụ, chế biến, khả năng sinh khả dụng, vai trò bảo vệ và phân tích Dịch bởi AI
Molecular Nutrition and Food Research - Tập 53 Số S2 - 2009
Ulrich Schlemmer, Wenche Frølich, Rafael Prieto, F. Gráses
Tóm tắtBài báo cung cấp cái nhìn tổng quan về axit phytic trong thực phẩm và tầm quan trọng của nó đối với dinh dưỡng của con người. Bài viết tóm tắt các nguồn phythat trong thực phẩm và thảo luận về các vấn đề liên quan đến hàm lượng axit phytic/phytate trong bảng thực phẩm. Dữ liệu về lượng tiêu thụ axit phytic được đánh giá và lượng tiêu thụ axit phytic hàng ngà...... hiện toàn bộ
#axit phytic #phytate #dinh dưỡng #sinh khả dụng #phân tích thực phẩm
Antioxidant activity of plant extracts on the inhibition of citral off‐odor formation
Molecular Nutrition and Food Research - Tập 48 Số 4 - Trang 308-317 - 2004
Chia-Pei Liang, Mingfu Wang, James E. Simon, Chi‐Tang Ho
AbstractGrape seed, pomegranate seed, green tea, and black tea extracts were used to inhibit the off‐odor from citral degradation. A 0.1 M citrate buffer (pH 3), containing 100 ppm citral and 200 ppm gallic acid equivalent plant extract, was incubated at 40°C. The reaction mixtures were analyzed by high‐performance liquid chromatography (HPLC) at...... hiện toàn bộ
Correlation between antiangiogenic activity and antioxidant activity of various components from propolis
Molecular Nutrition and Food Research - Tập 53 Số 5 - Trang 643-651 - 2009
Mok‐Ryeon Ahn, Kazuhiro Kunimasa, Shigenori Kumazawa, Tsutomu Nakayama, Kazuhiko Kaji, Yoshihiro Uto, Hitoshi Hori, Hideko Nagasawa, Toshiro Ohta
AbstractPropolis possesses various physiological activities. In this study, we examined the antiangiogenic and antioxidant activities of various components from propolis: acacetin, apigenin, artepillin C, caffeic acid phenethyl ester, chrysin, p‐coumaric acid, galangin, kaempferol, pinocembrin, and quercetin. The effects of these componen...... hiện toàn bộ
Tổng số: 120   
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10