Hóa học và Sinh hóa của Polyphenol trong Chế độ ăn uống Dịch bởi AI Tập 2 Số 12 - Trang 1231-1246
Rong Tsao
Polyphenol là nhóm phytochemical lớn nhất, và nhiều loại trong số đó đã được tìm
thấy trong thực phẩm từ thực vật. Chế độ ăn giàu polyphenol đã được liên kết với
nhiều lợi ích sức khỏe. Bài báo này nhằm mục đích xem xét hóa học và sinh hóa
của polyphenol liên quan đến phân loại, chiết xuất, tách và các phương pháp phân
tích, sự xuất hiện và sinh tổng hợp của chúng trong thực vật, cũng như hoạt độn... hiện toàn bộ
Tác động của Probiotics, Prebiotics và Synbiotics đến Sức khỏe Con người Dịch bởi AI Tập 9 Số 9 - Trang 1021
Paulina Markowiak‐Kopeć, Katarzyna Śliżewska
Đường tiêu hóa của con người được định cư bởi một hệ sinh thái phức tạp của các
vi sinh vật. Vi khuẩn đường ruột không chỉ là vi khuẩn hội sinh, mà chúng còn
trải qua quá trình đồng tiến hóa cùng với vật chủ của chúng. Các vi khuẩn đường
ruột có lợi có nhiều chức năng quan trọng, ví dụ, chúng sản xuất nhiều chất dinh
dưỡng cho vật chủ, ngăn chặn các nhiễm trùng do các tác nhân gây bệnh đường ruột
... hiện toàn bộ
#probiotics #prebiotics #synbiotics #sức khỏe con người #vi sinh vật đường ruột
Quercetin, Viêm và Miễn dịch Dịch bởi AI Tập 8 Số 3 - Trang 167
Yao Li, Jiaying Yao, Chunyan Han, Jiaxin Yang, Maria Chaudhry, Shengnan Wang, Hongnan Liu, Yulong Yin
Các nghiên cứu in vitro và một số mô hình động vật đã chỉ ra rằng quercetin, một
polyphenol có nguồn gốc từ thực vật, có nhiều hoạt động sinh học đa dạng bao gồm
các hoạt động chống ung thư, chống viêm và kháng virus; cũng như giảm thiểu quá
trình oxy hóa lipit, sự kết tập tiểu cầu và tính thấm mao mạch. Bài tổng quan
này tập trung vào các đặc tính lý hóa, nguồn thực phẩm, sự hấp thu, khả dụng
sin... hiện toàn bộ
An Increase in the Omega-6/Omega-3 Fatty Acid Ratio Increases the Risk for Obesity Tập 8 Số 3 - Trang 128
Artemis P. Simopoulos
In the past three decades, total fat and saturated fat intake as a percentage of
total calories has continuously decreased in Western diets, while the intake of
omega-6 fatty acid increased and the omega-3 fatty acid decreased, resulting in
a large increase in the omega-6/omega-3 ratio from 1:1 during evolution to 20:1
today or even higher. This change in the composition of fatty acids parallels a... hiện toàn bộ
Regulation of Inflammation by Short Chain Fatty Acids Tập 3 Số 10 - Trang 858-876
Marco Aurélio Ramirez Vinolo, Hosana Gomes Rodrigues, Renato Tadeu Nachbar, Rui Curi
The short chain fatty acids (SCFAs) acetate (C2), propionate (C3) and butyrate
(C4) are the main metabolic products of anaerobic bacteria fermentation in the
intestine. In addition to their important role as fuel for intestinal epithelial
cells, SCFAs modulate different processes in the gastrointestinal (GI) tract
such as electrolyte and water absorption. These fatty acids have been recognized
as ... hiện toàn bộ
The Firmicutes/Bacteroidetes Ratio: A Relevant Marker of Gut Dysbiosis in Obese Patients? Tập 12 Số 5 - Trang 1474
Fabien Magne, Martín Gotteland, Léa Gauthier, Alejandra Zazueta, Susana Pesoa, Paola Navarrete, Balamurugan Ramadass
The gut microbiota is emerging as a promising target for the management or
prevention of inflammatory and metabolic disorders in humans. Many of the
current research efforts are focused on the identification of specific microbial
signatures, more particularly for those associated with obesity, type 2
diabetes, and cardiovascular diseases. Some studies have described that the gut
microbiota of obes... hiện toàn bộ
Vitamin D and Immune Function Tập 5 Số 7 - Trang 2502-2521
Barbara Prietl, Gerlies Treiber, Thomas R. Pieber, Karin Amrein
Vitamin D metabolizing enzymes and vitamin D receptors are present in many cell
types including various immune cells such as antigen-presenting-cells, T cells,
B cells and monocytes. In vitro data show that, in addition to modulating innate
immune cells, vitamin D also promotes a more tolerogenic immunological status.
In vivo data from animals and from human vitamin D supplementation studies have
... hiện toàn bộ
Definition of the Mediterranean Diet; A Literature Review Tập 7 Số 11 - Trang 9139-9153
Courtney R. Davis, Janet Bryan, Jonathan M. Hodgson, Karen Murphy
Numerous studies over several decades suggest that following the Mediterranean
diet (MedDiet) can reduce the risk of cardiovascular disease and cancer, and
improve cognitive health. However, there are inconsistencies among methods used
for evaluating and defining the MedDiet. Through a review of the literature, we
aimed to quantitatively define the MedDiet by food groups and nutrients.
Databases P... hiện toàn bộ
Review of Infant Feeding: Key Features of Breast Milk and Infant Formula Tập 8 Số 5 - Trang 279
Camilia R. Martin, Pei‐Ra Ling, George L. Blackburn
Mothers’ own milk is the best source of nutrition for nearly all infants. Beyond
somatic growth, breast milk as a biologic fluid has a variety of other benefits,
including modulation of postnatal intestinal function, immune ontogeny, and
brain development. Although breastfeeding is highly recommended, breastfeeding
may not always be possible, suitable or solely adequate. Infant formula is an
indus... hiện toàn bộ
Resources and Biological Activities of Natural Polyphenols Tập 6 Số 12 - Trang 6020-6047
Anna Li, Sha Li, Yujie Zhang, Xiang‐Rong Xu, Yu‐Ming Chen, Hua‐Bin Li
The oxidative stress imposed by reactive oxygen species (ROS) plays an important
role in many chronic and degenerative diseases. As an important category of
phytochemicals, phenolic compounds universally exist in plants, and have been
considered to have high antioxidant ability and free radical scavenging
capacity, with the mechanism of inhibiting the enzymes responsible for ROS
production and red... hiện toàn bộ