Effects of a nutritional intervention in overweight/obese breast cancer patientsMediterranean Journal of Nutrition and Metabolism - Tập 2 - Trang 21-28 - 2009
M. N. Patella, C. Ghiotto, R. Pertile, P. Fiduccia, F. Bozza, A. Pluchinotta, L. Zanetti, G. Zavagno, M. Cavestro, D. Fedele
Today breast cancer (BC) patients can expect more prolonged survival than in the past, but obesity at diagnosis and/or weight gain during adjuvant therapies increase the risk of recurrences as well as of weight-related disorders (diabetes, cardiovascular disease…). Therefore lifestyle intervention might offer a valuable approach to positively influence the prognosis of survivors. The charts of 189...... hiện toàn bộ
High-density lipoproteins: the guardian angel of the cell membraneMediterranean Journal of Nutrition and Metabolism - Tập 2 - Trang 93-96 - 2009
G. Ferretti, T. Bacchetti, S. Masciangelo, E. Bertoli
High-density lipoproteins (HDL) plasma levels are inversely correlated with the risk of atherosclerosis and coronary heart disease. The protective effect of HDL has been related to their role in the cholesterol reverse transport and to their ability to inhibit oxidation of low-density lipoproteins (LDL). Several lines of evidence suggest that the protective effect of HDL is at least partially rela...... hiện toàn bộ
Effect of domestic processing techniques on the nutritional quality of the soybeanMediterranean Journal of Nutrition and Metabolism - Tập 3 - Trang 39-46 - 2010
Geetanjali Kaushik, Santosh Satya, S.N. Naik
Food legumes are widely consumed all over the world as these are good sources of dietary proteins, carbohydrates and minerals. Common domestic processing techniques like soaking, germination and cooking enhance the digestibility and nutritive value of legumes. The effects of soaking, germination (1, 2 and 3 day) and cooking (microwave, pressure and ordinary cooking) were studied on the carbohydrat...... hiện toàn bộ
Cảm giác thèm ăn liên quan đến nhiều lần cố gắng giảm cân Dịch bởi AI Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism - Tập 6 - Trang 79-83 - 2012
Mariantonietta Fabbricatore, Claudio Imperatori, Anna Contardi, Antonino Tamburello, Marco Innamorati
Mục tiêu của nghiên cứu này là điều tra mối liên hệ giữa cảm giác thèm ăn và số lần cố gắng giảm cân trong suốt cuộc đời, như một chỉ số thay thế cho những khó khăn trong việc duy trì cân nặng sau khi giảm. Các tham gia nghiên cứu gồm 100 bệnh nhân ngoại trú từ 25 tuổi trở lên với chỉ số khối cơ thể (BMI) ≥ 25, được nhập viện tại ba trung tâm y tế để điều trị béo phì và thừa cân ở Rome (Ý). Những ...... hiện toàn bộ
#cảm giác thèm ăn #giảm cân #duy trì cân nặng #nghiên cứu y học
Seasonal variation of fat composition in sheep’s milk from areas of central ItalyMediterranean Journal of Nutrition and Metabolism - Tập 3 - Trang 55-60 - 2009
M. Carloni, D. Fedeli, T. Roscioni, R. Gabbianelli, G. Falcioni
This study was conducted on sheep’s milk to determine the fat composition in flocks of different breeds (Suffolk, Fabrianese, Sopravvissana, Sarda) living in Marche region areas (central Italy). Samples were collected from December to July and the fatty acid profile, cholesterol content and lipid peroxidation status were analysed. The results show high levels of saturated fatty acids (SAT) for eac...... hiện toàn bộ
AnnouncementMediterranean Journal of Nutrition and Metabolism - Tập 1 - Trang 207-207 - 2009
Vitamin E, diabetes and related diseases: an updateMediterranean Journal of Nutrition and Metabolism - Tập 4 - Trang 3-9 - 2010
Arianna Vignini, Alessandro Alidori, Luca Montesi, Francesca Raffaelli, Laura Nanetti, Enrico Bertoli, Laura Mazzanti
Natural vitamin E is a mixture of tocopherols and tocotrienols synthesized only by plants. It is very difficult to determine the optimal dietary intake of vitamin E, but there is a general agreement indicating a level of 8 mg/day (12–15 IU). This value seems to be sufficient only to prevent deficiency syndromes of vitamin E. In humans, vitamin E is absorbed together with nutritional lipids in the ...... hiện toàn bộ