Tranh phong cảnh là gì? Các công bố khoa học về Tranh phong cảnh

Tranh phong cảnh là loại tranh mô phỏng hoặc tái hiện các cảnh vật tự nhiên như núi non, con sông, biển cả, cánh đồng, rừng cây, hoa cỏ ... Thông qua việc sử dụng các kỹ thuật vẽ và màu sắc, tranh phong cảnh thường mang lại cho người xem cảm giác yên tĩnh, thư thái và thúc đẩy sự tĩnh lặng trong tâm hồn. Tranh phong cảnh thường được sử dụng để trang trí trong không gian sống, nơi làm việc và nhiều nơi khác.
Tranh phong cảnh thường được tạo ra bằng nhiều phương pháp khác nhau như vẽ, sơn, in và kỹ thuật số. Người họa sĩ thể hiện cảnh vật tự nhiên bằng cách sử dụng các kỹ thuật vẽ như bút chì, mực, màu nước hoặc màu dầu.

Các cảnh vật thường được thể hiện trong tranh phong cảnh bao gồm núi non với những dãy núi trùng điệp, đỉnh núi được bao phủ bởi tuyết, con sông mênh mông chảy qua cánh đồng xanh tươi, những bãi biển với cát trắng và nước biển trong xanh, cây cối phong cảnh với đủ loại cây và hoa khác nhau.

Màu sắc trong tranh phong cảnh thường sử dụng các gam màu tự nhiên, nhẹ nhàng, trầm ấm và tạo ra sự cân đối tự nhiên. Bầu không khí trong tranh phong cảnh thường rất thoáng đãng và tạo cảm giác không gian sâu và rộng lớn. Các yếu tố ánh sáng và bóng cũng được sử dụng để tạo sự động và chân thực cho tranh phong cảnh.

Tranh phong cảnh đóng vai trò quan trọng trong trang trí nội thất, tạo điểm nhấn cho không gian sống, làm căn phòng trở nên tươi mới và gần gũi hơn với thiên nhiên. Nó cũng được sử dụng như một phương tiện để thực hiện ý nghĩa nghệ thuật và truyền đạt cảm xúc của người họa sĩ.
Chi tiết hơn, tranh phong cảnh là thể loại tranh họa mô phỏng hoặc miêu tả cảnh vật tự nhiên. Nó tập trung vào việc tái hiện các yếu tố tự nhiên như đồi núi, biển, sông, cánh đồng, rừng, cây cối và hoa cỏ.

Tranh phong cảnh thường được vẽ bằng tay hoặc sử dụng các công nghệ kỹ thuật số để tạo ra hiệu ứng tương tự. Người họa sĩ sử dụng các kỹ thuật vẽ như nét bút, cọ, mực, màu nước, màu dầu hoặc các phương pháp khác để tái hiện chân thực cảnh vật.

Nét vẽ và màu sắc trong tranh phong cảnh thường tạo ra sự hài hòa và cảm giác tự nhiên. Các bức tranh có thể sử dụng các gam màu ấm như màu nâu, vàng, cam để tái hiện màu sắc của đồi núi, hoặc các gam màu xanh lá cây và xanh da trời để mô phỏng biển, cánh đồng và rừng cây. Ánh sáng và bóng cũng được sử dụng để tạo hiệu ứng chiếu sáng và chi tiết trong tranh.

Trong tranh phong cảnh, không chỉ cảnh vật mà còn các yếu tố khác như bầu trời, mây, nước, ánh sáng mặt trời, cánh đồng hoặc núi non cũng được chăm chút chi tiết để tạo nên tính chân thực và sự sống động.

Tranh phong cảnh không chỉ là một hình ảnh tái hiện cảnh vật tự nhiên, mà còn có thể mang theo một giá trị tâm linh hoặc cảm xúc. Nó có thể thúc đẩy cảm giác thư thái, sự yên bình và làm cho người xem cảm nhận được sự hòa hợp với thiên nhiên và khám phá những vẻ đẹp tự nhiên. Tranh phong cảnh thường được treo trong các không gian sống, không gian làm việc hoặc những nơi có tính thẩm mỹ cao để tạo một không gian gần gũi với thiên nhiên và mang lại cảm giác thư thái cho người xem.

Danh sách công bố khoa học về chủ đề "tranh phong cảnh":

On the Problem of the Super Reason in Astrophysics
Astrophysics and Space Science - - Trang 73-81 - 1997
V.M. Lipunov
The Giant Silence of the Universe or the absence of "Space Miracles" is in obvious contradiction with the rapid evolution of our civilization. The most striking fact is that both these phenomena, if taken separately, are in crying contradiction with "materialistic common sense", and are to be considered real "Space Miracles" themselves. In fact, this is the main problem of modern natural science. This crisis may be overcome if we recognize the Super Reason, that is, God discovered scientifically.
Dynamic Myocardial Perfusion CT for the Detection of Hemodynamically Significant Coronary Artery Disease
JACC: Cardiovascular Imaging - - Trang 75-87 - 2022
Fay M.A. Nous, Tobias Geisler, Mariusz B.P. Kruk, Hatem Alkadhi, Kakuya Kitagawa, Rozemarijn Vliegenthart, Michaela M. Hell, Jörg Hausleiter, Patricia K. Nguyen, Ricardo P.J. Budde, Konstantin Nikolaou, Cezary Kepka, Robert Manka, Hajime Sakuma, Sachin B. Malik, Adriaan Coenen, Felix Zijlstra, Ernst Klotz, Pim van der Harst, Christoph Artzner
Current Management and Future Opportunities for Peritoneal Metastases
Annals of Surgical Oncology - - Trang 2132-2134 - 2018
David L. Bartlett
Quasi-steady approximations to initial value problems with application to sediment transport
Applied Mathematics and Computation - - Trang 535-552 - 2003
Lawrence J. De Chant
Coordination of thiouridine monophosphates with selected metal ions
Journal of Inorganic Biochemistry - - Trang 119-124 - 2003
Jolanta Świa̧tek-Kozłowska, Justyna Brasuń, Agnieszka Dobosz, Elżbieta Sochacka, Alicja Glowacka
New compounds from the roots of Coriaria nepalensis
Chinese Chemical Letters - - Trang 467-470 - 2018
Fen Zhao, Yunbao Liu, Shuanggang Ma, Dequan Yu, Shishan Yu
Fabry disease: Identification of 50 novel α-galactosidase A mutations causing the classic phenotype and three-dimensional structural analysis of 29 missense mutations
Human Genomics - - Trang 1-13 - 2006
Junaid Shabbeer, Makiko Yasuda, Stacy D Benson, Robert J Desnick
Fabry disease, an X-linked recessive inborn error of glycosphingolipid catabolism, results from the deficient activity of the lysosomal exoglycohydrolase, α-galactosidase A (EC 3.2.1.22; α-Gal A). The molecular lesions in the α-Gal A gene causing the classic phenotype of Fabry disease in 66 unrelated families were determined. In 49 families, 50 new mutations were identified, including: 29 missense mutations (N34K, T41I, D93V, R112S, L166G, G171D, M187T, S201Y, S201F, D234E, W236R, D264Y, M267R, V269M, G271S, G271V, S276G, Q283P, A285P, A285D, M290I, P293T, Q312H, Q321R, G328V, E338K, A348P, E358A, Q386P); nine nonsense mutations (C56X, E79X, K127X, Y151X, Y173X, L177X, W262X, Q306X, E338X); five splicing defects (IVS4-1G > A, IVS5-2A > G, IVS5 + 3A > G, IVS5 + 4A > G, IVS6-1G > C); four small deletions (18delA, 457delGAC, 567delG, 1096delACCAT); one small insertion (996insC); one 3.1 kilobase Alu-Alu deletion (which included exon 2); and one complex mutation (K374R, 1124delGAG). In 18 families, 17 previously reported mutations were identified, with R112C occurring in two families. In two classically affected families, affected males were identified with two mutations: one with two novel mutations, D264Y and V269M and the other with one novel (Q312H) and one previously reported (A143T) mutation. Transient expression of the individual mutations revealed that D264Y and Q312H were localised in the endoplasmic reticulum and had no detectable or markedly reduced activity, whereas V269M and A143T were localised in lysosomes and had approximately 10 per cent and approximately 35 per cent of expressed wild-type activity, respectively. Structural analyses based on the enzyme's three-dimensional structure predicted the effect of the 29 novel missense mutations on the mutant glycoprotein's structure. Of note, three novel mutations (approximately 10 per cent) were predicted not to significantly alter the glycoprotein's structure; however, they were disease causing. These studies further define the molecular heterogeneity of the α-Gal A mutations in classical Fabry disease, permit precise heterozygote detection and prenatal diagnosis, and provide insights into the structural alterations of the mutant enzymes that cause the classic phenotype.
Properties of Semliki Forest virus nucleocapsid
Virology - - Trang 753-760 - 1972
Hans Söderlund, Leevi Kääriäinen, Carl-Henrik Von Bonsdorff, Pertti Weckström
Effect of silicon substrate type on Nb2O5/Si device performance: an answer depends on physical analysis
Optical and Quantum Electronics - - Trang 1-16 - 2020
Evan T. Salim, Jehan A. Saimon, Marwa K. Abood, Makram A. Fakhri
This work presents the deposition of Nb2O5 on p and n type silicon substrate. Nb2O5 thin film was deposited using precipitation method for solution preparation, and employing spin coating technique for film deposition, where optimum preparation condition were achieved in our previous published article. The electrical characteristic shows a good rectification ratio of about 46.7 for the Nb2O5/p-Si junction and 4.9 for Nb2O5/n-Si. The estimated ideality factors of n- and p-type Si found to be 5.17 and 3.84 respectively. The maximum detectivity was obtained using P-Si substrate and found to be about 6.2 × 1012 cm Hz1/2 W−1.
SBA-15 supported HPW: Effective catalytic performance in the alkylation of phenol
Journal of Molecular Catalysis A: Chemical - - Trang 49-55 - 2006
G. Satish Kumar, M. Vishnuvarthan, M. Palanichamy, V. Murugesan
Tổng số: 2,323,659   
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 232366