Tác động của sản phẩm từ sữa giàu γ-aminobutyric acid đối với huyết áp của chuột Wistar-Kyoto tự phát và bình thường
Tóm tắt
Từ khóa
#γ-aminobutyric acid #áp lực máu #sản phẩm từ sữa lên men #chuột tăng huyết áp tự phát #Wistar-Kyoto #enzyme chuyển angiotensin #peptideTài liệu tham khảo
Nakamura, 2000, Antihypertensive effect of GABA-rich Clorella in spontaneously hypertensive rats, Nihon-Nougei-Kagakukaishi, 74, 74
1999, 1999 World Health Organization–International Society of Hypertension guidelines for the management of hypertension, J Hypertens, 17, 151
Onoda A , Saikusa T , Horino T , Kajimoto O , Miyamoto A , Tanaka Y , Murakami T , Okada T & Murai H (1998) Accumulative effect of γ-aminobutyric acid (GABA) for defatted rice germ. The first international symposium on disease prevention by IPS and other rice components. Abstracts, p. 97.
Kimura, 2002, Effect of fermented milk containing γ-aminobutyric acid on normal adult subjects, Jpn J Food Chem, 9, 1
Stanton, 1963, Mode of action of gamma amino butyric acid on the cardiovascular system, Arch Int Pharmacodyn Ther, 143, 195